צליאק - דניאל

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

02/12/2014 | 16:39 | מאת: דניאל

שלום רב, שני בניי אובחנו כחולי צליאק: האחד מוגדר כ marsh 3b ttg16 ואילו השני: marsh 3a ttg7.5 למרות ששניהם התחילו כרגע תהליך של דיאטה ללא גלוטן רציתי בכל זאת להבין את המשמעות של התוצאות - האם האחד מצבו בעייתי יותר מהאחר? בנוסף, רציתי לדעת האם יש מחקר פורץ דרך בנושא פתרון חיסוני למחלת הצליאק?

הסיווג לרמות חומרה הן לפי התמונה המתקבלת בפתולוגיה, כאשר ב - 3B הרירית יותר שטוחה ומנוונת (קצת יותר חמור) מאשר ב - 3A, אבל אין הדבר מייצג את כל המעי אלא דגימה במיקום מסוים. לשניהם דרגה 3 והמצב דומה בסה"כ. לא ידוע לי על פתרון חיסוני לצליאק בשלב זה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן