פריטין נמוך

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

22/11/2013 | 13:40 | מאת: שרון

שלום בת 39 סובלת שנים מנשירת שיער מסיבית ופריטין נמוך, שאינו עולה מעל 20 למרות נטילת ברזל באופן קבוע. כל בדיקות הדם תקינות למעט הפריטין. בשנה האחרונה עברתי ארדיקציה להליקובקטר פילורי שהצליחה, כמו כן בדיקת הצליאק סקרין של קופ"ח כללית יצאה תקינה - 2.8 1.האם ייתכן ורגישות לגלוטן שאינה צליאק גורמת לפריטין נמוך וכתוצאה למכך נשירת שיער?. 2.האם עלי לבצע בדיקות נוספות על מנת לשלול או לאשר רגישות לגלוטן, ואם כן אילו בדיקות? בתודה מראש שרון

אין עדות לצליאק ואין צורך בבדיקות מחסני פריטין מתמאלים לעט במיוחד עם יש מחזור חודשי

מנהלי פורום צליאק וקרוהן