צליאק וכבד שומני

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

13/03/2013 | 20:01 | מאת: דויד

לאחר שחשתי כאבים באים והולכים בצד ימין בבטן בעיקר העליונה, במשך תקופה ארוכה, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד, בממצאי הבדיקה נמצא כי אני סובל מכבד שומני, בעניין זה חשוב לציין כי אינני שותה, אינני בעל עודף משקל ואין שום סיבה שתיתן הסבר לכך, יצויין כי בבדיקת הדם האחרונה שעברתי לפני כחודש, רמות האינזימים בכבד היו תקינות אבל קרובות לרף העליון( AST-31 ALT-45) כמו כן רמות הכולסטרול והטיגליצרידים היו תקינים מאוד, דבר נוסף שחשוב לי לציין הינו כי לאבי יש צליאק (אובחן עקב סימטומים)ואחותי לאחר המלצה וללא סימטומים אובחנה אף היא באמצעות בדירקת דם, שאלותי הם: 1.האם ישנו קשר בין צליאק לא מטופל לכבד שומני ועל כן רוב הסיכויים שכתוצאה מזה יש לי כבד שומני? 2. האם בעקבות הכאבים(במשך תקופה ארוכה) והממצא של הכבד עליי להתעקש לעשות ביופסיה לגילוי דלקת בכבד או יותר מכך(רופא המשפחה לא התרגש מהמצאים)? אודה והעריך את תשובתכם!!

בצליאק ייתכנו הפרעות באנזימי הכבד (ורצוי לשלול אפשרות זאת לנוכח סיפור משפחתי). ישנם מחקרים אשר מצביעים על שכיחות יתר של כבד שומני בצליאק. בכל מקרה מאחר ולהפרעות באנזימי כבד ישנן סיבות רבות מומלץ לפנות בצורה מסודרת לבירור ומעקב במסגרת מרפאת כבד. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן