בדיקות לצליאק - בן 6.5

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

26/11/2012 | 10:48 | מאת: לימור

אציין קודם שמיום שנולד ישנה כרס לילד, אבל בדיקות תקינות היו תמיד (שתן, צואה, דם) אין תופעות אחרות מלבד הכרס. באוגוסט האחרון עשינו בדיקות דם: IGG 938 IGA 76 IGM 85 IGE TOTAL 2350 CELIAC SCREEN 46.6 TRANSGLUTAMINASE - IGA 0.2 ENDOMYSIAL AB - NEGATIVE DEAM.GLIADIN.PEPT 7.7 החודש - נובמבר עשינו בדיקות חוזרות IGG 953 IGA 83 IGM 91 CELIAC SCREEN 85.9 TRANSGLUTAMINASE - IGA 0.2 ENDOMYSIAL AB - NEGATIVE DEAM.GLIADIN.PEPT 6.5 ברצוני לקבל חוות דעת (כמובן שגם בטיפול הרופא המטפל - ולא מחליף) מה אומר תוצאות הבדיקות? האם יש צליאק? האם צריך לעשות ביופסיה - או שיש בדיקות שמחליפות אותה? באתר צליאק ישראל ראיתי שיש בדיקות גנטיות בדיקת דם / בדיקת רוק האם נותן תשובה וודאית או שבבכל זאת חייב ביופסיה אשמח לתשובות

26/11/2012 | 11:34 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

ברגע שיש חשד אפילו קלוש ממולץ ביופסיות * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

26/11/2012 | 11:41 | מאת: לימור

האם תוצאות הבדיקות מראות סיכוי? ובעיקר שאלתי אם בדיקה גנטית יכולה להחליף ביופסיה? הבנתי שהביופסיה - הבדיקה בהרדמה מלאה? קצת חוששים מהליך הבדיקה

מנהלי פורום צליאק וקרוהן