הימצאות גלוטן במשקאות אלכוהוליים העשויי מחיטה או

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

19/07/2012 | 21:09 | מאת: אייל

שלום, אני אובחנתי לפני כשנה, מאז אני שומר על תזונה ללא גלוטן וגם ויתרתי על כל המשקאות האלכוהוליים (למעט יין) מתוך מחשבה (אך לא מבוססת) שבבירה ויסקי ושאר המשקאות שמבוססים על דגנים מכילים גלוטן, האם ההנחה שלי נכונה? (הייתי שמח לשמוע שטעיתי וניתן לחזור לשתות בירה מדי פעם)

20/07/2012 | 12:52 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

אתה יכול לשתות בירה

20/07/2012 | 13:05 | מאת: אייל

23/07/2012 | 08:09 | מאת: אמא של צליאקי

שלום לך פרופ' פיירמן, האם מותר לצליאקים לשתות כל בירה? אני מכירה היטב את המותר/אסור בדיאטה נטולת גלוטן וזוהי הפעם הראשונה שאני שומעת על כך שמותר לחולי צליאק לשתות כל בירה. אודה לך על הבהרהת הנושא. בתודה, אמא של צליאקי

23/07/2012 | 11:08 | מאת: אמא לצליאקים

ועם ההנחיות וההמלצות של רופאי הגסטרו לשמירה על דיאטה נטולת גלוטן בצליאק. ההמלצה הגורפת היא לא לצרוך בירה שכן רוב סוגי הבירות מכילות גלוטן מעבר לשיעור המותר לחולי צליאק, שהוא 20PPM. יש סוגי בירה מעטים שלגביהם מצויין במפורש שאינם מכילים גלוטן. מצער מאד שרופאים נוטלים לעצמם את החרות לתת המלצות שאינן תואמות את ההמלצות של משרד הבריאות ועלולות להזיק לבריאות ואין ספק שהמלצתך תזיק לבריאותו של השואל, לטווח הארוך, בעיקר אם הוא צרכן בירה באופן קבוע. לשואל אני ממליצה בחום לא לצרוך שום מוצר שאינו מוגדר כנטול גלוטן ו/או לא מצויין עליו שמכיל פחות מ 20PPM גלוטןו/או לא ביררת לגביו שאינו מכיל גלוטן מעבר לשיעור המותר. אני רוצה להזכיר שצריכה קבועה של גלוטן (גם אם בכמויות קטנות) יגרום לנזק גם אם אין תגובה מיידית.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן