צליאק ומחלות שונות

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

15/04/2012 | 18:08 | מאת: שירה

שלום רב, לא מזמן גילו לי צליאק ויש לי מספר שאלות בנושא. 1. מה השכיחות של הופעת מחלות נוספות בעקבות מחלת הצליאק? אילו מחלות? 2.האם ישנם חומרים סינתטיים בתעשיית המזון המשפיעים על המעי של חולי צליאק בדומה להשפעת הגלוטן? אם כן איזה ובאיזה מזונות הם? 3.האם הבדיקות לצליאק הן וודאיות? מהו אחוז האבחונים השגויים? תודה רבה, שירה

אצל חולי צליאק יש שכיחות מוגברת של מחלות מסויימות כולל סוג של פריחה עורית (dermatitis herpetiformis), סוכרת בכ 5% מהחולים, מחלות אוטואימוניות אחרות כולל של בלוטת התריס גלוטן יכול להימצא בהרבה ממוצרי מזון לכן חשוב להיועץ עם דיאטנית וללמוד איך להימנע מאכילה בטעות של גלוטן. גם אבחנה בבדיקות דם וגם ביופסיה לא מדויקות במאה אחוזים עם תוצאות כזובות חיוביות או שליליות. בדיקה גנטית שלילית יכולה לשלול כמעט בודאות צליאק. איני יכול לאמר לך את האחוז המדויק של אבחנה שגויה. תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן