בירור צליאק פיענוח ........

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

29/05/2019 | 17:49 | מאת: Geri

שלום אני סובלת מאנמיה מiron נמוך . עברתי בדיקת דם לגילוי צליאק .. ערך 3 נמוך . וגם בדיקה אנדוסקופיה .לפי הרופא יש חשש לצליאק להלן התשובות: קיבה נמצאה גסטריטיס אטרופית נלקחה ביופסיה מאנטרום ומגוף קיבה תריסריון נמצאה השטחה קלה של ווילות בתריסריון שני.נלקחו ביופסיות השאלה שלי האם כבר הבדיקת דם לגילוי צליאק יצאה שלילית . למה עדיין קיים חשש לצליאק? אשמח גם הסבר של הפיענוח תודה רבה

1. מראה מאקרוסקופי לא קובע הביופסיה קובעת- לחכות לתוצאת פתולוגיה גם מקיבה וגם מתרסריון 2. בשביל שבדיקת הדם לצליאק תהיה אמינה צריך שרמות IGA ( זו בדיקה נפרדת שצריך לקחת) יהיו תקינות ואז יש כמה תסריטים : סרולוגיה תקינה לצליאק וביופסיה תקינה אז אין צליאק או ביופסיה לא תקינה חשודה לצליאק בנוכחות בדיקת דם תקינה ואז מחפשים סיבות אחרות להשטחת קפלים במעי דק משום שצליאק היא לא הסיבה היחידה להשטחת וילים

מנהלי פורום צליאק וקרוהן