תוצאות ביופסיה לא ברורות

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

24/12/2018 | 14:17 | מאת: אמה

שלום, ביוני עברתי בדיקת אנדוסקופיה וקונולוסקופיה. נשלחו דגימות ביופסיה לבירור וקיבלתי תוצאות לא חד משמעיות, בעקבותן נשלחתי לבדיקת דם לצליאק. עשיתי כבר בדיקות דם לצליאק חודש לפני האנדוסקופיה. אני לא כל כך מבינה אם הצירוף של השניים מעיד על צליאק או לא. תמיד אמרו לי שביופסיה לצליאק היא זו שתכריע אם יש לי צליאק, אבל זה לא נראה כך. אשמח לעזרה. תודה, אמה. בדיקות הדם: IgG 1597 mg/dl IgM 82 mg/dl IgA 167.00 mg/dl CELIAC SCREEN 0.8 U/ml = TRANSGLUTAMINASE_IgA See Celiac scre CELIAC SCREEN Includes TTG and DGP ‎לרופא:עדכון באתר המעבדה תוצאות אנדוסקופיה: ,( מכסטרוסקויה יש מספר ליפוציטים תוך אפיתל ( 10 אינו אבחנתי, ממליץ בדיקת דם סרולגויה לצליאק. ביקורת מרפאה. אנו ממליצים למסור העתק התשובה והסיכום לרופא השולח/מטפל.

סקר לצילאק בד"כ <0.5 anti TTG, לכן התוצאה מעט מעל הנורמה. כאן חשוב ההקשר הקליני- אם יש לך סימפטומטים של צליאק והאם יש שיפור תחת כלכלה דלת גלוטן. אופציות נוספות במקרים בעיתיים מעין אלה: לחזור על הבדיקות תחת כלכלה עשירה בגלוטן, או לשלוח בדיקה ל-HLA-DQ2/DQ8 גנטית.

05/01/2019 | 11:32 | מאת: אמה

תודה! הרבה שנים שיש לי סימפטומים, זה בא והולך. אמרו לי שיש לי מעי רגיז. אבדוק את האופציות שהצעת.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן