איך לזהות צליאק/ רגישות לגלוטן.

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

24/04/2017 | 11:27 | מאת: מורן

תוך כמה זמן מרגע אכילת הלחם יש תגובה של הגוף לגלוטן שבלחם? או באופן כללי לגלוטן? האם זה רגעי? שעות? ותוך כמה זמן זה נעלם? הגיוני שבן אדם שאכל אתמול לחם יקום היום בבוקר וירגיש טוב..?

25/04/2017 | 19:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

השאלה לא הכי מובנת.... באופן עקרוני התגובה לגלוטן משתנה ממטופל למטופל...עוצמתה ומהירות הופעת התסמינים.... כדי לאבחן צליאק ממליץ כמקובל בדיקת סרולוגית פשוטה בבדיקת דם, ניתן להשלים בדיקה גנטית לDQ8 DQ2 כדי לשלול צליאק. להיוועץ עם דיאטנית על כלכלה מתאימה וכדו'. בהצלחה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן