פעימת לב מוקדמת?

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

01/08/2013 | 09:39 | מאת: יעל

שלום, אני בת 36, בהריון רביעי שבוע 28. לפני כשש שנים היו לי ככול הנראה פעימות לב מוקדמות התחושה היא של דפיקת לב פתאומית כזו מבהילה, ביצעתי אקג בלבד שהיה תקין ולאחר מס ימים התופעה חלפה כלא הייתה, מאז גם הייתי בהריון שלישי שבו לא חזרה התופעה כלל, בשבועות האחרונים התופעה המבהילה חזרה, זה קורה לי באופן לא סדיר יכול לקרות 5-6 פעמים בשעה וגם לפעמים שעתיים בכלל לא, 2 רופאים שונים הסבירו לי שזו תופעה טבעית פשוט לא להיות לחוצה, רופא המשפחה שלי ביצע אקג שהיה תקין (בזמן האקג לא חוויתי את הפעימה הזו) הוא לא חשב דיש צורך להפנות לקרדיולוג וביקש שארגע, מה דעתך? עליי לבצע בדיקות נוספות? אני מאוד לחוצה וחרדה ובייחוד לאור הלידה, האם זו מחלת לב מסתמנת? סליחה על האורך... תודה

שלום, פעימות מוקדמות זאת בד"כ הפרעת קצב שפירה ולא מסוכנת . אך הייתי ממליץ לבצע אקג 24 שעות (הולטר) על מנת לודא שבאמת מדובר בפעימות מוקדמות.

מנהל פורום מחלות לב והריון