הפרעות בקצב לב

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

01/05/2013 | 10:55 | מאת: אלה

שלום, אני בת 32, בשבוע 29 של הריון ראשון. ההריון עד עכשיו תקין, ואני בריאה באופן כללי. בשבועות האחרונים חוויתי אפיזודות של קוצר נשימה ועליה בקצב הלב, אבל הבנתי שהדבר שכיח הן בשלב של ההריון בו אני נמצאת והן בתגובה לחלופי מזג האויר ולחום הגדול. ביומיים האחרונים התחילו גם ממש הפרעות בקצב, שמתבטאות בהפסקה של חצי שניה בפעימות, ואז פעימה חזקה יותר, וחזרה לדופק רגיל, ואחרי כמה פעימות רגילות שוב הפרעה כזו וחוזר חלילה. זה קורה לי בעיקר כשאני שוכבת בלילה, ואז זה יכול להימשך כמה דקות טובות, להפסיק ולחזור, וזה קורה גם לפעמים במהלך היום (אבל פחות אינטנסיבי מהלילה). האם זה גם נכלל תחת התופעות הקורות בהריון ושלא צריך להתרגש מהן, או האם זה משהו ששווה בדיקה? אני אמורה לטוס עוד יומיים לשבוע באירופה, האם זה משהו שמצריך דחייה של הטיסה? תודה ויום נעים

על סמך תלונות שלך רושם שמדובר בפעימות לב מוקדמות שזאת הפרעת קצב לא מסוכנת. בכל זאת כדי להגיע למסכנה סופית מומלץ להבדק ע" קרדיולוג אחרי שתחזרי מחו"ל

מנהל פורום מחלות לב והריון