החמרה ב- MPV בהריון - כאבים והרגשה לא טובה

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

22/09/2012 | 22:10 | מאת: הילה

בת 37 בהריון שבוע 23 - מוגדרת בהריון בסיכון עקב תסמונת דמויית SLE כרגע מיוצב ומאוזן במעקב קרדיולוגי במהלך ההריון עקב MPV קל לפני ההריון היו לי תלונות על כאבים בחזה פעימות מוקדמות - . טופלתי בנורמיטן עקב לחצי דם שנותרו מאז הלידה של בתי הראשונה לפני כשש וחצי שנים בהתחלה במינן של 37.5 מ"ג ואחר-כך במינון של 12.5 עם תחילת ההריון הופסק הטיפול בנורמיטן עקב לחצי דם תקינים לאחורנה הוחרפו התחושת של כאבים בחזה תחושה כללית רעה והרגשה לא טובה קוצר נשימה לעיתים שייחסתי להריון באקו לב האחרון שעשו לי נראתה החמרה לדברי הקרדיולוג שלי התוצאות היו כדלקמן: Mild MPV MILD TR NO PAH MILD TO MOD MR NO PERICARDIAL EFFUSION במתב הסיכום נכתב כי: רטושם להחמרה באי ספיקה מיטרלית עד קל בינוני עקב MPV לחץ ריאתי תקין לדברי הקרדיולוג כרגע אין מה לעשות זה לא מסוכן ואין צורך להוסיף טיפול תרופתי למה שאני כבר לוקחת יש לציין שאני נוטלת: פלקוניל 400 מ"ג ואספירין עקב רעלת הריון קשה בלידה הקודמת 75 מ"ג (סובלת מחוסר קרישיות גבולי פקטור 8 גבולי נמוך) כמו כן ציין הקרדיולוג יכ יש עיבוי קל של עלי מסתם מיטראלי מ- 2.2..12 אני מרגישה מאוד לא טוב וההרגשה היא כללית רעה האם זה מסוכן? האם אפשר להמשיך כך עם ההריון ללא חשש? האם זה עלול להחמיר בהמשך? להגיע לניתוח מסתמים חלילה? האם זה מסוכן בלידה? מה אפר לעשות כדי להקל ? אם יש בכלל מה לעשות?

את נמצאת בתחילת הטרימסטר השלישי של הריון. בתקופה זו ישנה עליה משמעותית בתפוקת הלב ובנפח הדם. ההחמרה באי ספיקה מיטרלית מוסברת ככל הניראה ע"י עליה בתפוקת הלב ולאחר סיום ההריון זנ עשוי לחזור למצב הבסיסי. אי ספיקה מיטרלית קלה עד בינונית אינה מהווה סיכון להמשך ההריון וללידה טבעית. תלונות שלך על כאבים בחזה והרגשה כללית רעה אינן מוסברות ע"י MVP ואי ספיקה מיטרלית. בהצלחה להמשך ההריון ולידה ! מומלץ לבצע אקו חוזר 6 שבועות לאחר הלידה. בתקופה זו תפוקת הלב ונפח הדם חוזרים למצב הבסיסי.

מנהל פורום מחלות לב והריון