דופק מנוחה נמוך לקראת הריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

31/08/2012 | 10:20 | מאת: אור

שלום רב, ברצוני להרות בקרוב , מזה שנים עושה ספורט בצורה אינטנסבית . בקרוב אהיה בת 41 פרופיל הורמנאלי תקין . בצעתי בדיקת א.ק.ג. נמצא שדופק מנוחה 50 - נמוך . הכיצד זה אמור להשפיע על הריון , ברור לי שניתן לבצע פעילות גופנית בזמן הריון, אך קיים בי חשש עמוק, שכן אני נוטה להתאמץ בזמן פעילות , כמו כן, לאור גילי המבוגר האם רצוי להימנע מכך ?? מודה מראש

שלום, דופק איטי במקרה שלך קשור ככל הניראה לעיסוק סדיר בספורט. קוראים לזה "לב של ספורטאי" לתופעה זו אין שום השפעה על הריון ולידה. אין צורך להמנע מפעילות פיזית חוץ מפעילות שעלולה להזיק להריון (הרמת משקל כבד לדוגמה). בהצלחה בהריון !

מנהל פורום מחלות לב והריון