פעימות לב חזקות ומהירות

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

01/03/2012 | 10:47 | מאת: אורטל

אני בת 22,סובלת מאסטמה קלה-טופלתי במשאף סרטייד דיסקוס שמכיל סטרואידים במשך כחצי שנה ולארחונה הפסקתי מאחר והרגשתי השתפרה.כמו כן,אני לא שותה,לא מעשנת,גובה ומשקל תקינים,בדיקות דם שביצעתי לפני כחצי שנה תקינות מלבד אנמיה שתמיד הייתה לי ולצערי,לא עוסקת כלל בספורט. בתקופה האחרונה,אני מרגישה מדי פעם,מסיבה שלא ברורה לי,פעימות לב חזקות-כ-90 לדקה.אחרי שאני שותה מים,מרגיעה את הנשימה או נחה כחצי שעה-זה עובר ולפעמים חוזר חלילה או שנרגע ליום אחד ואז שוב קורה למחרת.אני נורא חוששת...אולי מדובר בפרפור פרוזדורים,הפרעת קצב או מחלת לב כזאת או אחרת?יש לציין כי עשיתי בדיקת אק"ג מס' פעמים,אך לא נמצא דבר חריג.בנוסף,טרם פניתי לבדיקת הולטר או צילום לב,כמו שרופאת המשפחה המליצה לי לפני כחודשיים. מה עליי לעשות והאם מדובר בסכנה לחיי?

02/03/2012 | 11:56 | מאת: serg1234

במקום ראשון יש לבצע בדיקת הולטר על מנת לקבל רישום אקג בזמן האירוע.

קודם כל יש לבצע בדיקת הולטר על מנת לקבל רישום אקג בזמן האירוע . לפי זה ניתן יהיה להעריך את הסכנות ולקבוע טיפול מתאים.

11/04/2012 | 00:14 | מאת: gabi

הלב הוא שריר אוטונומי ,אבל מחוברים אליו מערכת עצבים סימפאטים ופארה סימפאטים, הלב מורכב מארבעה חלקים חשובים,מצד ימין ומצד שמאל,הצד השמאלי גדול יותר. בין חדר ועליה יש שסתום חד כווני שמאפשר לדם לזרום מהחדר לעלייה,ולא ההיפך. אדם שנמצא במתח,המערכת הסימפטית בפעילות יתר,הוא נירגע כאשר המערכת הפארה סימפטית מתחזקת. הדופק הנורמלי הוא מ60 ועד 80 אבל יש גם סינוס טאכיקרדיה. הלחץ הסיסטולי הוא הגבוהה הלחץ הדיאסטולי הוא הנמוך והחשוב,זה הלחץ האמיתי מבחינה מתמטית. אדם שלץ הדם שלו 70 על 115 יכול לישון טוב.

מנהל פורום מחלות לב והריון