הפרעות קצב לב בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

19/05/2012 | 07:59 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 37.5, בשבוע 28 של הריון. מתחילת ההריון אני חשה בקצב לב מוגבר בצורה יוצאת דופן (לא היה בהריון קודם) ונשלחתי לבדיקת אקג והולטר לב. בדיקת האקג - תקינה. תוצאות בדיקת ההולטר: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 63 מהירות מקסימאילית: 110 מהירות ממוצעת: 81 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 209 VPC'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.בפיזור הומוגני ביממה.( עמ' 7 ) נצפו 2 VENTRICULAR COUPLETS (עמ' 6 ). הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 81 APC'S במשך הבדיקה .בפיזור הומוגני ביממה.( עמ' 8 ) בבירור עם רופאת המשפחה נשלחתי לביצוע אקו לב + אמרה שעלי לראות קרדיולוג על מנת לבדוק טיפול תרופתי במהלך ההריון. כמו כן אמרה שהסבירות לניתוח קיסרי גבוהה. יש לציין שבעבר לא היתה שום בעיה בנושא. מטבע הדברים אני מודאגת... מה משמעות הבדיקות? האם מדובר בבעיה שקשורה להריון או אולי משהו שהיה קיים ללא ידיעתי קודם? מה ההשלכות / סכנות? מודה מראש על תשובתך, שיר.

שלום שירי אינני חושב שיש סיבה לדאגה. מדובר בפעימות לב מוקדמות. זאת תופעה שכיחה ובד''כ לא מסוכנת. ניתן לטפל בה בתרופה מסוג חוסמי בטה במינון קטן. ניתן לקחת תרופה זו גם בזמן הריון. אינני חושב שיהיה צורך בניתוח קיסרי.

מנהל פורום מחלות לב והריון