אנאוריזמה והריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

05/02/2012 | 19:00 | מאת: מורן

ד"ר סרגיי שלום רב, אני כרגע בהריון בתחילתו של שבוע 31, יש לי אנאוריזמה בעלייה השמאלית של הלב בגודל 4 מ"מ. לאחרונה הדופק שלי מאוד מהיר וממש מורגש אך זה קורה לזמן קצוב. אני מעוניינת לדעתך יכולה להיות לי בעיה בלידה וגינלית? כמו כן האם אתה ממליץ לי לעשות בדיקות מסוימות לפני הלידה? אציין שהייתי אצל קרדיולוג והוא אמר שאין שום סיכון אך הדפיקות לב לאחרונה מדאיגות אותי. אודה לתשובתך

שלום מורן, מדובר ככל הניראה באנאוריזמה של המחיצה הבין פרוזדורית שהיא וריאנט של מבבנה תקין של הלב ואינו מהווה בעיה. דופק מהיר הינו תופעה שכיחה בהריון מתקדם ונובע מעליה בתפוקת הלב באותה תקופה. לעיתים נדירות מדובר באריתמיה(הפרעות בקצב לב), אך אני מעמין שאפשרות זאת נשללה ע''י קרדיולוג שבדק אותך. במידה ובכל זאת קיים חשד להפרעות קצב לב ניתן לשקול ביצוע בדיקת הולטר אקג(רשום אקג במשך 24 -48 שעות). אינני מצפה לבעיה ללדת וגינלית במקרה שלך. בהצלחה !

מנהל פורום מחלות לב והריון