פעימות מוקדמות בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

15/04/2012 | 10:29 | מאת: א.ג

לפני כשנה בהריון ראשון ביצאתי הולטר ואקו לב ונצפו כ300 פעימות מוקדמות ביממה. סבלתי מזה כל תקופת ההריון ולאחריו הם חלפו כלא היו. היום אני בהריון שני שבוע 25 ואתמול זה חזר שוב בפתאומיות ובעוצמה גדולה יותר. ונמשך כ10-15 דקות ברציפות כל כחצי שעה בלי הפסקה בינהם, עד היום ומלווה בזיעה קרה וטיפה סחרחורות. אני נורא מודאגת לא יכולה לישון כי זה קורה הרבה בשכיבה.מאוד מפחיד. רציתי לדעת האם נשקפת סכנה כלשהי לי או לעובר? האם לפנות למיון?? התור לקרדיולוג רק ביום רביעי

פעימות מוקדמות בד"כ אינה תופעה מסוכנת. ממליץ בכל זאת לבצע אקג על מנת לודע שמדובר בפעימות מוקדמות ולא בהפרעה מסוג אחר. במידה ומדובר בפעימות שכיחות מלוות בהרגשת דפיקות לב ניתן לקחת תרופה מסוג חוסמי בטה.

01/09/2012 | 00:01 | מאת: מוניקה

מנהל פורום מחלות לב והריון