מסתם אאורטלי דו עלי

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

28/01/2024 | 16:40 | מאת: סיון

שלום בת 32 בריאה בדרכ ברקע 3 הריונות פלוס לחדות רגילות ותקינות שאת הלידה האחרונה ילדתי בגיל 28 לפני שנה התחילו לי כאבים בחזה ובאקו הלב התגלה הממצא של המסתם הדו צפני לפני כן כל 32 שנות חיי לא ידעתי על קיומו מלבד פרט זה האקו תקין כולל תפקוד המסתם שאלתי היא כזאת כרגע לפני הריון מס 4 איך עלי להתנהג אחרי שהתגלה ממצא זה? מותר לי ללדת רגילה? עלי לבצע מעקב שונה ? בדיקות אחרות? או להתנהל כרגיל

במידה ומדובר במסתם ותיני דו עלי ללא פגיעה בתפקודו - אין צורך בשום מגבלות . מומלץ לחזור על אקו לב פעם ב-2-3 שנים.

מנהל פורום מחלות לב והריון