מוזאיקה 10% תסמונת טרנר הריון ולידה

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

21/09/2022 | 20:25 | מאת: אביבית

שלום וברכה, אשמח מאוד לעזרתכם לשאלתי המטרידה, הנני בת 50, בריאה בדר"כ, מתכננת הריון ומועמדת לתרומת בייצית בבית חולים אסף הרופא, לאחר בדיקת קריוטיפ גנטי (שנעשתה אחרי 2 הריונות כימיים) נמצאו בבדיקה 10% מוזאיקה של טרנר. במרפאת הריון בסיכון (טרום הריון) נתבקשתי לבצע א.ק.ג ואקו לב וכמו גם בדיקת MRI קרדיאלי. תוצאות א.ק.ג ואקו לב יצאו תקינות, השאלה שלי היא בנוגע ל בדיקת ה MRI, מרפאת הריון בסיכון המליצו לי גם בנוסף לבצע בדיקת MRI אני מאוד פוחדת מהבדיקה בגלל קלסטרופוביה וגם כי הבדיקה יקרה והתור עבורה ארוך, שאלתי הקריטית היא האם זה הכרחי לבצע את הבדיקה הנ"ל האם אני חייבת? מה הסיכונים באם לא אבצע אותה? ואם אני חוששת מהבדיקה האם יש בדיקה חלופית? להזכיר, ביצעתי אקו לב תקין ויש לי מוזאיקה 10% טרנר. האם הסיכונים פוחתים אם יש לי 10 % מוזאיקה טרנר? אודה לתשובתכם המהירה תודה רבה !!! אביבית.

לא ברור לי מה אינדיקציה לMRI בנוכחות אקו לב תקין.

22/09/2022 | 21:23 | מאת: אביבית

בגלל המוזאיקה 10% טרנר, במרפאה הריון בסיכון טוענים שלקראת לידה יש סיכון עם של התרחבות של האאורטה?.. האם הגיוני ? אני גם חוששת מהבדיקה בגלל קלסטרופוביה ורוצה לבדוק שהבדיקה לא הכרחית.

לא ניראה לי שבדיקת MRI חיונית. החרבה של אאורטה ניתן לראות באקו לב וגם ב-CT

23/09/2022 | 10:49 | מאת: אביבית

תודה רבה רבה לך !!!! שמחתי לשמוע וקצת להירגע...

מנהל פורום מחלות לב והריון