ראומטיק פיבר ובעיות במסתם

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

08/11/2021 | 18:06 | מאת: שני

שלום דוקטור סבלתי בגיל קטן מראומטיק פיבר ולקחתי אנטיביוטיקה למניעה .עשיתי אקו לב ונכתב שם שיש לי מסתם מיטרלי ראומטי עם severe mitral regurgitation. יש לי תפקוד וגודל תקין של חדר שמאל, EF 56 ,ותפקוד וגודל תקין של חדר ימין .אין לי שום בעיה במאמצים .האם בכל זאת אני צריכה ניתוח ומה האינדיקציות לניתוח במצב זה .אני רוצה להיכנס להריון בקרוב ,האם זה אינדיקציה לניתוח ,ואם ניתוח האם זה תיקון או החלפת מסתם בדרך כלל במצבי תודה רבה

שלום, אי ספיקה מיטרלית קשה בהעדר תלונות וללא הרחבה משמעותית של חדר שמאל או ירידה בתפקודו הסיסטולי בדרך כלל לא דורשת טיפול ניתוחי. לגבי סיכוני הריון מומלץ להתיעץ עם קרדיולוג שעוסק סמחלות לב בהריון.

מנהל פורום מחלות לב והריון