היסטרוסקופיה בנוכחות ירידה קשה בתפקוד הלב

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

28/07/2021 | 12:51 | מאת: איילת

שלום רב אחרי הלידה אובחנתי עם אי ספיקת לב EF של 20 עד 25 אחוז . לא יודעים האם זה קרדיומיופתיה אחרי לידה או מיוקרדיטיס .אני צריכה לעבור MRI .בנוסף יש לי שארית שליה .האם במצב זה יש סיכון לעבור היסטרוסקופיה להוצאת השארית ואם כן מה אחוז הסיכון ומה אפשר לעשות תודה רבה

לאור ירידה בתפקוד הלב הסיכון של היסטרוסקפיה גבוה מין הרגיל. ניתן לבצע את הפעולה תוך ניטור קרדיאלי עם הקפדה על מגבלה במתן נוזלים ומתן תרופות. עדיף לבצע את הפעולה בבית חולים עם שירות קרדיאלי זמין.

מנהל פורום מחלות לב והריון