פעימות מקדימות בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

08/11/2015 | 20:14 | מאת: may

אני בת 31 לפני שנתיים התחילו לי פעימות מקדימות לאחר בדיקות אמרו לי שזה לא משהו רציני..ולאחר תקופה מסויימת הפעימות נפסקו..כיום אני בהריון שבוע 21 וחזרו לי הפעימות מתחילת ההריון..הקרדיולוג ששלח אותי לאקו דופלר ואילו התוצאות: חדר שמאל בגודל תקין דפנותיו בעובי תקי חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליה שמלית מורחבת במידה קלה בהשטחה. עליה ימנית תקינה. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האורטה ברוחב תקין. קשת האאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי תקין. אי ספיקה מטרלית בדרגה קלה. מסתם טריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלי בדרגה קלה. לחץ ריאתי סיסטולי 16 ממ"כ rap וריד נבוב תחתון ivc בקוטר תקין. לא נראה תפליט פריקרדיאל. רציתי לדעת מה אומרות התוצאות? האם הם מראות על בעיה מסויימת והאם קשור להריון ויכול לגרום לנזקים בהשך

דוח אקו לב מראה תוצאות תקינות. פעימות מוקדמות זאת תופעה לא מסוכנת בדרכך כלל. לא ניראה לי שיש לך סיבה לדעגה

מנהל פורום מחלות לב והריון