אנדומטריוזיס בעיות מעי והקשר לאיחור בנטילת גלולה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

15/07/2012 | 17:03 | מאת: מורן

שלום, הנני בת 27 אובחנתי לפני כ3 חודשים באנדומטריוזיס, כטיפול ראשוני הרופא המליץ על נטילת גלולות ברצף ואכן לאחר כשבועיים כבר היה שיפור ניכר. כאבי הבטן ובעיות המעי עברו לחלוטין. שמתי לב לדבר אחד- במידה ואינני נוטלת את הגלולה בזמן (איחור של מעל שעתים) למחרת כבר יש לי כאבי בטן חזקים ושלשולים. רציתי לדעת האם זה אכן קשור אחד לשני? עליי להקפיד ליטול את הגלולה בדיוק באותה שעה?

מורן שלום רב, יש צורך בהחלט בנטיה מדויקת וקפדנית. אולם בד"כ לא צריכה להיות השפעה כל כך חדה כמו שאת מתארת וגם מרווח של שעתיים בנטילה לא צפוי לתגובות כמו שאת מתארת. תלונותיך אלו מרמזות על מעורבות מעיים באנדומטריוזיס ועל כן חשובה האבחנה ובדיקה מקיפה בעניין ועל כן אני ממליץ שתפני לבדיקה מכוונת לאנדומטריוזיס, את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בבי"ח מאיר ונשמח לעזור לך. בברכה ד"ר רון שינמן

17/07/2012 | 16:03 | מאת: מורן

ד"ר שינמן שלום, אובחנתי באנדומטריוזיס עפ"י התסמינים שעליהם התלוננתי במרפאת שמתמחת בתחום. כעת ברצוני לדעת על איזה בדיקה מקיפה הינך מדבר? מדובר על ניתוח אנדוסקופי? אותו ניתוח זהו גם הפתרון למחלה? ודבר נוסף מה ההשפעות של מעורבות מעיים באנדומטריוזיס על הפוריות? הבנתי שמחלה זו גורמת לבעיות בכניסה להריון..

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים