אנדומטריוזיס וגלולות..

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

06/06/2012 | 10:47 | מאת: מור

שלום, בת 31,לפני שבע שנים התגלתה אצלי צ'יסטה שהביאה את הרופא למסקנה שאני חולה באנדומטריוזיס וזה אחרי ניתוח לפרסוקפי שעשיתי . לפני הניתוח היו לי כאבי מחזור קשים (כנראה בגלל הצ'יסטה שישבה ליד הרחם). מאז אני מטופלת כבר שבע שנים בדיכוי ע"י גלולות ללא כאבי מחזור וולא מחזור כלל.אחרי שנתיים מתחילת הגלולות, החלו לי מיגרנות, החלפתי המון סוגי גלולות, מליאן, הרמונט, יסמין, יאז , בלארה ,הייתי גם אצלך והמלצת לי על מדבקות אוורה ואפילו עברתי לגלולות פרגוסטרון. המיגרנה המשיכה והפכה להיות יומיומית ולא רק כמה ימים בחודש, הלכתי לנוירולוג שמילא אותי בכדורים שלא עזרו. לפני כשבוע הפסקתי גלולות וחמישה ימים כבר שאין לי שום כאב ראש, וההרגשה הפיזית טובה. לא יודעת אם זה מדד מייצג , אבל מזמן לא הגעתי למצב כזה, של כמה ימים רצוף ללא מיגרנות.מצד שני אני מאוד חוששת בלי דיכוי ,בשל החמרה של המחלה והצ'יסטות אני חושבת על פתרון של להמשיך את ההפסקה של הגלולות לחודש- חודשיים ואז לחזור לתקופה ושוב להפסיק לזמן קצר זאת בכדי שהגוף טיפה יתנקה.. כבר לא יודעת מה לעשות. אני לא מעוניינת לעבור כרגע עוד ניתוח או להכניס התקן (עוד לא נכנסתי להריון) ועוד משהו קטן האם יש המלצה על התרופה החדשה שאמורה להיות ייעודית למיגרנה בשם דיאגנוסט/ויזאבל? תופעות לוואי ? אחוזי הצלחה?? תודה מראש!

מור שלום רב, אין ספק שמצבך אינו פשוט. לעיתים אנחנו מוותרים על טיפול תרופתי בנשים עם תופעות לוואי קשות לטיפולים הורמונליים. לגבי ויזבל - זו תרופה שמציגה הבטחה. אולם אנחנו לא יודעים לומר לך לגבי כאבי ראש ומיגרנות, יתכן כי לא יהיה שינוי. אני חושב שכדאי לנסות. אני ממליץ שתחזרי להתיעצות ונבדוק שוב כיצד עדיף שתטופלי. בברכה דר רון שינמן

07/06/2012 | 08:51 | מאת: מור

האם כבר ניתן לרכוש את התרופה, הגיעה לארץ?

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים