שאלה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

10/05/2012 | 13:48 | מאת: G

שלום,אני בת 30. מאז הלידה (לפני שנה ו-10 חודשים) החלו לי כאבים נוראים בזמן המחזור. הכאבים הם מעין לחץ נוראי כלפי מטה.שמתי לב שגם ישנם גושים באזור.בימים הראשונים של המחזור אני ממש לא מסוגלת לעמוד ורק ישיבה או שכיבה מרגיעים את הכאב.הכאבים של הלחץ מזכירים קצת את הצירי לחץ שהיו בעת הלידה(בעוצמות נמוכות יותר ממה שהיה בלידה אבל עדיין זה מאוד כואב ומציק). אני זוכרת שהכאבים הללו היו בשנים הראשונות של המחזור אבל עם הזמן נעלמו וחזרו רק אחרי הלידה. מה זה יכול להיות? האם זה משהו שמצריך בדיקה? והאם הבדיקה חייבת להיות בעת מחזור (כי קשה לי מאוד להיבדק בזמן מחזור) תודה

שלום רב, לדעתי תלונותיך מחייבות בדיקה יסודית. הכאבים שתארת בעבר ואילו הנוכחיים הקשורים לווסת מעלים חשד לאנדומטריוזיס ולכן יש צורך בבדיקה בכיוון זה. את הבדיקה ניתן לעשות בכל עת ולא חייב בווסת. המלצתי שתפני למרפאת אנדומטריוזיס להערכה. את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בביח מאיר בכפר סבא או ישירות אלי ואשמח לעזור לך בברכה דר רון שינמן

13/05/2012 | 23:02 | מאת: חגית

תודה רבה על המענה, הייתי ביום שישי אצל הרופאת נשים שלי, היא בדקה אותי ואמרה שהכל תקין, פרט לדלקת בנרתיק, אמרה שיש צניחה קלה של הנרתיק וגבשושיות אבל חוץ מזה הכל בסדר. אמרתי לה שאני מרגישה כרגע גוש אחד, היא אמרה שהיא לא הרגישה כלום. במחזור ממש מרגישים כי כל האזור מלא בגושים ונפיחות והכאבים חזקים, שוב זה כאבי לחץ נוראי על הנרתיק. היא נתנה לי משהו לכאבים. הייתי מגיעה לכפר סבא אבל אני גרה בצפון. זו הרופאה שלי שנים ואני סומכת עלייה אבל אני לא יכולה לסבול את הכאבים הללו כל חודש. אתה יכול להפנות אותי למישהו באזור הצפון שיוכל לעזור לי?תודה לך!!!

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים