צפון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

27/04/2012 | 12:41 | מאת: שושו

שלום יש לי ילדה בת 15 עם מחזור לא סדיר . היא רוב החודש במחזור . בתחילת החודש התחיל המחזור ונמשך לשבועים הדימום היה קל יחסית עבר רק שבוע אחד וחזר הדימום אך מוגבר . היא סובלת מזה מבחינה נפשית ומבחינה גופנית ולא יכולה ללכת לבית הספר רוב הזמן היא במיטה היא קמה רק לשירותים וכמובן אין לה שום חשק לאוכל. והיא נוטלת תוסף ברזל כי רמת הפריטין שלה נמוכה ואני חוששת מהדימום החזק. אני יודעת שזה טבעי בגיל הזה מחזור לא סדיר אבל האם יש דרך להפחית מהסבל שלה ? תודה מראש.

שלום רב, בהחלט ניתן לעזור לבתך. הטיפולים המתאימים הם טיפולים הורמונליים בד?כ ע?י גלולות או תכשירים הורמונליים אחרים פרוגסטטיבים. פני לרופא מטפל לבדיקה וקבלת טיפול בברכה. ד?ר שינמן

12/05/2012 | 12:47 | מאת: צוות עמותת אנד"י

שושו שלום לך, אם את מאיזור הצפון, יש מרכז רב תחומי לאנדומטריוזיס בחיפה. הפרטים על המרכזים לטיפול באנדו' נמצאים באתר אנד"י תחת לשונית טיפול וייעוץ. ביתך אומנם צעירה אך חשוב מאוד שתהיה במעקב וטיפול כדי להקל על הסבל ולמנוע החמרה בהמשך.עצם זה שאת מודעת ועוקבת אחריה זה מצוין ולכן הצעד הבא הוא לבדוק אם מדובר באנדומטריוזיס אך ורק עם רופא שמתמחה במחלה. בהצלחה.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים