ויזאבל מול גלולות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

06/12/2014 | 15:58 | מאת: יונית

האם נכון הוא שויזאבל מטפל באנדומטריוזיס בעוד הגלולות רק מונעות החמרה ? כמה זמן ניתן לקחת גלולות ברצף מבלי לחשוש לפגיעה עתידית בפריון ? ומה עושים אם למרות הטיפול בגלולות עדיין מופיעים כאבי מחזור ודימומים ? לתשבותייך המלומדות, מראש אודה.

שלום רב, ויזבל הינו הורמון פרוגסטרון אשר מדכא אנדומטריוזיס. גלולות עושות למעשה את אותו דבר. ההבדל הינו ברמת הדיכוי שניתן להשיג עם בטיפול. אין מחקר שבדק בבירור ויזבל מול גלולות. את שני הטיפולים ניתן לקחת זמן רב ללא פגיעה בפריון האשה. כאשר אין יעילות מספק לטיפול יש לשקול טיפולים נוספים בהתאם לממצאים אצל כל אשה ואשה. בכדי להחליט אילו טיפולים ניתן להציע יש לפנות לבדיקה מסודרת ומלאה. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים