אנדומטריוזיס וגלולות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

13/07/2014 | 11:07 | מאת: אושרת

שלום, אני מאובחנת כחולת אנדומטריוזיס, וכרגע אני מחכה לתאריך הניתוח להוצאת הציסטות שיש לי בשחלות. הרופא שבדק אותי בבית החולים שחרר אותי עם המלצה של נטילת גלולות. עכשיו, לא לקחתי מעולם גלולות. לפי הבנתי אני צריכה לקחת את הגלולות ביום הראשון של הווסת מאחר ואני סובלת על בסיס יומיומי, רציתי לדעת אם חייבת ביום הראשון של הווסת? אני לא יכולה להתחיל קצת לפני? אני יודעת שזה מעט מקל על הכאבים, ואני ממש מושבתת רציתי לדעת אם אני יכולה להתחיל יום יומיים לפני המחזור על מנת להקל על עצמי, או שאני חייבת להתחיל רק ביום הראשון ואני צריכה לחכות עד שאקבל.

שלום רב, התחלת גלולות ברצף יכולה להתבצע עם הווסת או לאחר סיומו, אך מתן ממש סמוך לפני הווסת עלול לגרום להופעת דימום ממושך שאינו רצוי. במקרה זה ממליץ ליטול את הגלולות עם הווסת. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים