גילוי אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

12/06/2014 | 08:50 | מאת: ליאת

שלום, בת 34, לפני כחודש עברתי ניתוח קיסרי. במהלך הניתוח אבחנה המנתחת כי יש אנדומטריוזיס על השחלות. ברקע אני סובלת מדלקות כרוניות בשתן ובכליות ומכאבים עזים באגן המלווים בדם בשתן וחיידק אי קולי באופן קבוע. טיפול אנטיביוטי מונע לא עזר. בוצע בירור מקיף של דרכי השתן והממצא היחידי הוא הרחבת בינונית של שני אגני הכליה )הידרוניפרוזיס) וכן שארית שתן גדולה כ 300 סמק.. הומלץ לי על צינטור ים של דרכי השתן -ביצוע באופן עצמאי אך לאור החשש שלי מזיהומים נוספים ויתרתי על אופציה זו. רציתי לדעת האם יש קשר בין הדברים. כמו כן האם צריך להתחיל בירור לגבי האנדומטריוזיס והאם הכאבים העזים יכולים להיות כתוצאה מכך. אודה להתייחסותך למי עלי לפנות בנושא. תודה רבה

שלום רב, זה חשוב מאד שזיהו אנדומטריוזיס בזמן הניתוח הקיסרי שעברת, ואני חושב שאת חייבת לבצע הערכה מלאה לנגעי אנדומטריוזיס באגן. לגבי הקשר בין ההפרעה במתן שתן לאנדומטריוזיס בשחלות הוא לרוב לא קשור. אך אני ממליץ בכל זאת בכדי לשלול אפשרות של מעורבות שתפני להערכה מסודרת עבור אנדומטריוזיס. את מוזמנת לפנות למרפאתי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים