אנדומטריןזיס בסרעפת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

07/06/2014 | 02:31 | מאת: לנה

עברתי ניתוח לפני שבןעיים וחצי לא הכי מוצלח לצערי. בניתוח התגלו מלא מוקדים בין היתר בסרעפת. כבד חלל הבטן....כל זה לא הוסר נודע לי רק בביקורצ אחרי הניתוח באגן וטרו הדבקויות רבות כי הסירו לי ציסטה גדולה משחלה אחת הפרידו שחלות וטז כשהחלו להסיר ציסטה משחלה שניה החל דימום והוחלט לעצור ניתוח... למה חא הוסר מהסרעםת טענה כי לא היו לי טענות לגבי כך- עכשיו תקופה ארוכה אני סובלת מקשיי נשימה אך אף פעם לא קישרתי זאת לאנדו ורופאת משפחה שלי טענה זה מסטרס ןדיכאון ועל כן לא סיפרתי על כך לרופא נשים עכשיו כשגילית על המוקד בסרעפת הבנתי שכנראה זה הגןרת לכאב וקושי נשימה לפעמים קוצר..הרופא שלי נתן לי לשלושה חודשים ויזאבל ואז ישר לפנות לivf האם לדעתך זו דרך בטןחה? האם הנגע בסרעפת לא יגדל בעת טיפול הivf.?האם לא אמורים להסיר את המוקדים באזורים סרעפת כבד וכו?ויש תופעה חדשה של צרבת כבד האם תופעה של ניתוח/גלןלות?

שלום רב, במקרים מרובים ניתן למצוא אנדומטריוזיס בסרעפת. בדכ הטיפול בזה הינו תרופתי ורק במקרים מאד נדירים יש צורך בטיפול ניתוחי. משתדלים מאד לא לטפל בזה בגלל רצון להמנע מפגיעה בסרעפת. ככל שניתן לשפוט מסיפורך סביר בהחלט שהוחלט לתת טיפול תרופתי. אין מניעה או בעיה שתבצעי טיפולי ivf בעת הצורך. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים