אנדומטריוזיס - מילה גסה ???

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

05/04/2014 | 17:10 | מאת: ריקי

תמיד סבלתי מכאבי מחזור... אך אף רופא לא חשד באבחנה זו... עד לאחרונה. בבדיקה ידנית וללא אולטראסונד או כל אמצעי אחר נקב - "אנדומטריוזיס..."! הטיפול שהוצע גלולות למניעת הרין ברצף... מקריאה במספר מקומות מסתבר שיש טיפול בויאזבל ולמרות שאינו מונע הריון הוא אינו מוצע, כנראה משיקולי עלות. במידה ונתעלם משיקול העלות... האם הטיפול בויזאבל אכן עדיף ויעיל יותר ??? שנית האם אכן האבחנה וודאית בצורה בה היא אובחנה ? ומה ניתן עוד לעשות כדי להיות בטוחים באבחנה ? מבלי למהר ללפרוסקופיה שהסיכונים בצידה... תודה מראש על התייחסותך...

שלום רב, אבחנה חד משמעית של אנדומטריוזיס הינה רק בלפרוסקופיה, אולם רופא מנוסה בטיפול באנדומטריוזיס יכול לאבחן בסבירות גבוהה באם מדובר אכן באנדומטריוזיס אל לא. אם ישנה אבחנה סבירה שלאנדומטריוזיס, צריך להשלים בירור אשר לפיו אפשר להחליט אם עדיף טיפול תרופתי או ניתוחי. במידה ומחליטים לתת טיפול תרופתי אז גלולות היא אפשרות טובה. אין מידע מאד מבוסס האם עדיף ויזבל או לא. המידע שקיים כי אכן זו תרופה טובה מאד עבור אנדומטריוזיס וייעודית עבורה. המחיר מרתיע לעיתים, אולם נסיוני האישי מלמד כי התגובה לתרופה לרוב טובה מאד. אני ממליץ לך לבצע הערכה מלאה לגבי אנדומטריוזיס לפני ההחלטה על הטיפול. את מוזמנת לפנות להערכה מלאה ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים