הטיפול באנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

22/03/2014 | 22:07 | מאת: יעל

שלום, עקב כאבי מחזור, אובחנתי כבעלת אנדומטריוזיס. נאמר לי שהוא בדרגה קלה... מה זה אומר קלה ? הטיפול שהוצע לי הינו גלולות למניעת הריון ברצף ל 3 חודשים. למיטב הבנתי הפעילות ההורמונלית היא הגורמת לנגעי האנדומטריוזיס לגדול ולהיות דלקתיים אז איך זה שהטיפול באסטרוגן (גלולות למניעת הריון) נחשב כטיפול ???? ומדוע לא מציעים ויזאבל בתור טיפול ראשוני ? אודה על הבהרת והקטנת תחושת הבלבול.

שלום רב, אנדומטריוזיס ברמה קלה אומר שכמות הנגעים ונרחבותם קטנה. ניתן לומר זאת בוודאות רק בלפרוסקופיה. ניתן אם זאת לשאר ברמת דיוק טובה את מצבך בבדיקה גינקולוגית. לשאלתך השניה, ניתן לטפל בגלולות בנטילה רציפה, או בויזבל. שניהם יעילים. האסרוגן בגלולות ניתן בכדי להמעיט מעט את תופעות הלוואי של הפרוגסטרון. ניתן להתחיל עם ויזבל כטיפול ראשון. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים