אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

20/03/2014 | 23:09 | מאת: ריקי

עקב כאבי מחזור מאד קשים נתגלה כי אני סובלת מאנדומטריוזיס. הטיפול שהומלץ - 3 חודשים גלולות ברצף... קיבלתי פמינט. הפמינט יצר לי תופעות לוואי של דימום בלתי פוסק, כאבי בטן ובחילות. מסיבות טכניות לא יכולתי להגיע לרופא שנתן את הטיפול והגעתי לרופא אחר אשר המליצ לעשות חודש הפסקה ולעבור לבאלורה. שאלותי... 1. האם ההמלצה נכונה כחלק מטיפול באנדומטריוזיס? שכן המטרה היא לעצור את המחזור וכאן צריך "לחכות" לעוד מחזור. 2. האם ניתן לעבור מפמינט לבאלורה בלי הפסקה ? (בלי לחכות ליום הראשון של המחזור ?) 3. לבאלורה מינון גבוה ממפינט, האם בטווח הארוך זה לא מסוכן? 4. אולי בכלל עדיף לחכות עוד קצת ולראות אם הגוף מסתגל לפמינט ? לתשובתך מאד אודה.

שלום רב, אין חובה לבצע הפסקה של שבוע וניתן להתחיל גלולות ברצף. זה בסדר לעבור לגלולה עם מינון גבוה יותר ללא הפסקה. צריך לזכור כי כאשר עוברים לגלולה עם מינון נמוך יותר יכול להיות דימום ואז בהחלט כדאי להפסיק ולחכות לווסת. אים הבדל בסיכונים בין שתי גלולות אלה. כמובן שזה בסדר גמור להתמין לראות אם הגוף מסתגל לפמינט, או אפשרות של מעבר ישיר לבלרה. בברכה דר רון שינמן

22/03/2014 | 21:41 | מאת: ריקי

עושה רושם שאם אין ברירה וצריך לקחת הורמונים הרי שעדיף מינון נמןך ככל האפשר ואולם לתומי מקריאה באינטרנט נראה כי דווקא ככל שעולים במינון פוחתות תופעות הלוואי... האכן כך ? ומדוע זה כך ???

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים