כאבים חזקים במחזור אחרי הפסקת הריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

21/08/2013 | 10:10 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 35, לפני חצי שנה בערך עברתי הפסקת הריון בשאיבה בשבוע 9 (לעובר לא היה דופק). יש לציין שזה ההריון השני שלי, כמה שנים לפני כן הייתי גם בהריון שהופסק עם מיפג'ין, הפסקה יזומה. יש לי שחלות פוליציסטיות, אבל אין לי בעיה בכניסה להריון והמחזור שלי סדיר. לאחר הפסקת ההריון האחרונה, חזרתי לקבל את המחזור באופן סדיר, אבל כבר פעמיים קרה לי משהו מוזר: ביום הראשון למחזור כאב לי הצד התחתון השמאלי של הבטן התחתונה (כמו בשחלה), כאבים חזקים מאוד. ממש עד כדי חוסר תפקוד. זה משהו די חדש לי. לכאבים נוספה גם בחילה. לאחר שלקחתי נורופן זה עבר ויכולתי שוב לתפקד, וזה גם לא חזר שוב בהמשך המחזור. אני מעוניינת להיכנס שוב להריון אבל ממש חוששת שיש לי ציסטה או משהו. האם התיאור מתאים לציסטה בשחלה? יכול להיות שבשאיבה פגעו לי ברחם או באחת השחלות? תודה

שלום רב, הפסקת הריון לא גורמת לאנדומטריוזיס. כאבים בווסת הראשונה יתכנו, אך מעבר לכך יש לבדוק שהכל תקין. לגבי הופעת ציסטה זה קל מאד לבדוק ע"י אולטראסאונד אצל רופא מטפל. בכל מקרה ורוב ציסטוצ שמופיעות במהירות כזו גם חולפות ואינן גורמות לאי פריון. המלצתי שתגשי לבדיקה מסודרת וצפוי שכל שאלותיך יענו. בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים