אנדומטריוזיס ושרירן

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

01/08/2013 | 06:50 | מאת: אורית

שלום אני בת 37, רווקה, ללא ילדים ללא עבר של ניתוחים כלשהם, מעוניינת להרות בעתיד (הקרוב). פונה אליך לגבי אפשרות לבעית אנדומטריוזיס. מזה שש שנים אבחנה של שרירן. כיום בקוטר 6 סמ סב סרוטי בקיר אחורי שמאלי תחתון בתוך הרחם. יש לי כאבי תופת בבטן תחתונה צד שמאל, בעצמות של המשפעה בצד שמאל (ממש במגע קל אפילו בעצם), בחוליות התחתונות של הגב. בבדיקה גיניקולוגית של רופאה יש לי כאבים עזים בשחלה שמאלית וברצפת האגן אבל לא בשרירן עצמו למרות שלחצה עליו וכו'. חלק מהרופאים אומרים ללכת לניתוח ולהוציא את השרירן - רופאים אחרים אומרים שהכאב הזה לא מתאים כלל לשרירן, שזה כאב עצבי ושאני צריכה להמשיך לחפש את המקור. האם ייתכן שמדובר באנדומטריוזיס? יש לי אם אר איי שביצעתי לכל האגן - האם דרכו ניתן להבין אם יש אנדומטריוזיס? מה היית ממליץ לילעשות במצב כזה? תודה רבה, אורית

שלום רב יתכן שהכאבים קשורים לשרירן וגם יתכן שמדובר באנדומטריוזיס או שילוב. את חייבת בדיקה מכוונת לאנדומטריוזיס ואז להחליט על דרך הטיפול. את מוזמנת לפנות ואשמח לעזור. בברכה ד"ר רון שינמן 054-8119887

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים