כאבים עזים בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

16/07/2013 | 10:54 | מאת: דנה

ד"ר שינמן שלום, אני בת 27, אחרי שנים של בדיקות חוזרות ונשנות אצל רופאי נשים, אובחן אצלי חשד לאנדומטריוזיס. זה נותר בגדר חשד כי התסמינים קיימים אבל בבדיקה (רק ידנית) לא היה ניתן לדעת. הרופא המליץ לי לקחת גלולות ברציפות, אבל לאחר שלושה וחצי חודשים המחזור הגיע למרות הגלולות ונאלצתי להפסיק. המחזור שהגיע היה הקשה ביותר שחוויתי מזה שנים וכל התסמינים הופיעו בקיצוניות. מה שיותר מדאיג אותי זה כאב חזק מאוד בפי הטבעת, מעין לחץ או תחושה שיש שם גוף זר ומדי פעם דקירות קשות. הכאב גם במצב סטטי (אני לא יכולה לשבת על הטוסיק) ומתחזק כאשר יש צורך במתן צרכים (הכוונה אפילו לגזים) ואני גם לא מצליחה להכניס טמפון. כל זה מלווה גם בכאב מחזור בבטן, במקום נמוך יותר מהרגיל, ממש מעל איבר המין, בעיקר בעת מתן שתן. חשוב לציין שהכאב הזה כבר הופיע בעבר בעת המחזור אבל תמיד לזמן קצר (אפילו לא ציינתי אותו בפני הרופא בעת האבחון) והפעם זה נמשך כבר חמישה ימים. רציתי לשאול האם זה נורמלי או שאני צריכה ללכת לבדוק את זה באופן דחוף (התור שלי לרופא רק בעוד שבועיים וחצי) ושנית, האם זה תסמין שמגדיל את הסיכוי שאני אכן סובלת מהמחלה? (בנוסף לכאבי מחזור קשים, כאבים ביחסי מין, מעי רגיז, דימום בין מחזורי) תודה מראש, דנה

דנה שלום, התלונות שלך יכולות להתאים לאנדומטריוזיס בהחלט, את צריכה בדיקה במרפאת אנדומטריוזיס עם הערכה מלאה לכיוון מעורבות מערכת שתן ועיכול. אני ממליץ שתפני לבדיקה מסודרת בעניין ואשמח לעזור בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים