ניתוח לפרסקופיה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

18/04/2013 | 12:52 | מאת: אור

שלום, אם במהלך הניתוח מגלה המנתח שיש נגעים של אנדומטריוזיס ברקטום, בשלפוחית, במערכת העיכול וכדומה. האם הוא מזעיק אל חדר הניתוח את המומחים המתאימים או שהוא בעצמו מטפל בעניינים? תודה

שלום רב, חשוב לפני כל ניתוח לבצע הערכה מלאה של מצב האשה ולנסות להגיע לתמונה מלאה של מצב האנדומטריוזיס לפני הניתוח ולהערך בהתאם. במידה ונערכים קודם מצמצמים את ההפתעות בניתוח. לגבי המהלך הניתוחי זה תלוי בנסיון המנתח כמובן. בנסיוני לרוב אני מטפל בנגעים הללו ללא צורך במעורבות אורולוגים וכירורגים. אולם במקרים הדרושים רופאים אלו זמינים לעזור בניתוח. בברכה דר שינמן

24/04/2013 | 17:05 | מאת: אור

כשאתה אומר "חשוב לפני כל ניתוח לבצע הערכה מלאה של מצב האשה ולנסות להגיע לתמונה מלאה של מצב האנדומטריוזיס לפני הניתוח ולהערך בהתאם", כיצד מבצעים הערכה מלאה של המצב? כלומר - מהן הבדיקות שעורכים למטופלת טרם הניתוח על מנת להגיע לתמונה מלאה של המצב? תודה

ראשית תחקור מעמיק ובדיקה גופנית מסודרת עי מומחה לאנדומטריוזיס שיודע למצוא ממצאים מכוונים. בהמשך בירור של בדיקות עזר כמו הדמיית מעי ומערכת שתן ועוד. בברכה דר שינמן

28/04/2013 | 09:37 | מאת: אור

האם נהוג לערוך בדיקות CT ן- MRI? אני שואלת כי נאמר לי שבאמצעות בדיקת MRI מומחה שמבין באנדומטריוזיס אמור להבחין במוקדים ובנגעים? תודה ושבוע טוב

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים