אנדומטריוזיס - ללא טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

12/02/2013 | 15:35 | מאת: עדי

שלום, לפני כשלושה חודשים הוגדרתי ע"י רופא נשים ולאחר בדיקת דם (מרקרים) כחולת אנדומטריוזיס, הרופא המליץ לי על ויזבל לשלושה חודשים ברצף, אני עם התקן כבר 5 שנים ואני צריכה להחליף אותו. א. אם עדין לא לקחתי כדורים, אני מסכנת את עצמי? מחודש לחודש הכאבים כרוניים ביותר, כאבים הזויים בבטן ובצד שמאל. ב. האם אני יכולה להוציא את ההתקן (כי ממלא אני צריכה להוציא אותו) ולהסתמך על כדורי המניעה או שעדיף את שנייהם ולאחר שאסיים עם הכדורים להוציא אותו? ג. האם כדאי לעבור להתקן מירנה? אודה לתשובתך. עדי

עדי שלום רב, ההחלטה על הטיפול הנכון איננו יכול להתקבל ביעוץ על גבי דפי האינטרנט אציין כי גם ויזבל וגב מירנה הם טיפולים טובים לאנדומטריוזיס. אולם את חייבת הערכה מסודרת לגבי אנדומטריוזיס. את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בביח מאיר להערכה מלאה ומסודרת. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים