גלולות דיאנה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

07/02/2013 | 21:33 | מאת: שי

שלום רב, אני בת 21, מגיל 17 סובלת מכאבי בטן חריפים בעת קבלת המחזור, משתקים אותי למשך שבועיים בכל קבלת ווסת. מאז אני בבירורים, בכל מיני בתי חולים, לפי כ3 חודשים ביצעו בי לפקראסקופי, וקיבלו אסמכתא שזהו אנדומטריוזיס, מגיל 12 אני לוקחת גלולות דיאנה בכדי לסדר את המחזור, ומגיל 17 התחלתילקחת בצורה רציפה כל חצי שנה בכדי לדחות את המחזור כדי לא לסבול בהנחיית רופאי הנשים. השאלה שלי- האם להמשיך בדיאנה- כשהרבה מחקרים נגדה, או להחליף לויזבל ששמעתי שהיא במיוחד לאנדומטריוזיס. (אני גם סובלת המון ממיגרנות, ואני לא רוצה שהדיאנה תסבך אותי מכיוון שאני לוקחת אותה כבר כ-9 שנים ברצף. חשוב לציין שאני רווקה, ולא קיימתי יחסי מין. בגיל 3 עברתי ניתוח לפתיחת חסימת מעיים. אשמח לשמוע לדעתך, האם להחליף את הדיאנה ולהתחיל בויזבל?

שי שלום רב, על פניו אין מניעה מהחלפת דיאנה בויזבל, ואולי אף עדיף להחליף עקב תופעות לוואי שאת מתארת. חשוב שכל שינוי יעשה בתיאום עם מרפאה לטיפול באנדומטריוזיס ולעקוב אחריך באופן מסודר. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים