המלצה לניתוח

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

22/10/2012 | 17:56 | מאת: lovely

היי ד"ר שינמן, לפני כשנה ביקרתי אצל פרופ' לגבי בעיית כאבי המחזור שממנה הנני סובלת מגיל 13 בערך. כאבי מחזור בלתי נסבלים שמגיעים בגלים למשך יום וחצי. כמו כן כאבי הביוץ. הפרופ' גילה חשד לאנדמטריוזיס ומיד המליץ על גלולת יאז. כבר למעלה משנה שהנני נוטלת אותה והפלא ופלא אין מחזור, אין כאב ותחושת הקלה שסוף סוף נפטרתי מהבעיה. הנני בת 35 רווקה ללא ילדים, ולאחר שקראתי קצת עליה הבנתי שאני בבעיה חמורה ושהבעיה ממש לא נפתרה ולא תיפתר גם אם אני אטול את הגלולות שאגב עושות לי לא ממש טוב כי בגללם עליתי קצת במשקל. הגעתי לאבחון נוסף אצל רופא מומחה לבעיית האנדמטריוזיס והוא המליץ לי על ניתוח אך אמר שגם לאחריו הבעיה לא ממש תיפתר יוותרו הכאבים אך הם יהיו פחותים יותר, ולגבי בעית הפריון גם אותו הדבר לא בטוח שלאחריו אהיה פורייה. שאלתי אותו אז מה ארוויח מהניתוח אם הוא לא ממש פותר את הבעיה. הוא אמר שהוא מסיר נגעים ומשפר משמעותית את הבעיה. אני מאוד פוחדת לגשת לניתוח שהוא בכל זאת פולשני ועם הרדמה מלאה ולדעת שלאחריו לא ממש אשתפר ואפסיק את הגלולות. אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. אני אשמח לקבל את התשובות הבוערות לעניין כדי לגשת לניתוח שאני שקטה. תודה רבה לך. ולגבי הניתוח לאנדמטריוזיס. הכאבים הם בלתי נסבלים ביותר מאז גיל 13 כשקיבלתי את המחזור אני סובלת כאבי תופת וזה משבית אותי ללפחות יומיים. הכאבים באים בגלים למשך יום וחצי יומיים זה מתסכל כואב ומעצבן. כרגע אני על גלולות יאז ושכחתי מהמחזור לשנה שלמה. ההרגשה נפלאה לאין שיעור אך עם הגלולות מגיעות התופעות שמטרידות כמו העלאה במשקל, דליות ברגליים ועוד. אני רוצה בגילי להפסיק עם זה אני רווקה להזכירך ורוצה להיכנס להיריון לכן אני בדילמה עם הניתוחון הזה. הבנתי שגם לאחריו אצטרך להמשיך וליטול הורמונים וזה לא מה שאני רוצה כי אני רוצה להפסיקם לאלתר. אז באמת רציתי לדעת עד כמה אפקטיבי ומה על ההריון? אוכל להיכנס להריון אחרי הניתוח? כאבי המחזור יפחתו או יעלמו? אילו שאלותיי לפני שאני הולכת להיכנס לכזה דבר. תודה רבה לך שוב.

שלום רב, ניתוח לטיפול באנדומטריוזיס הינו טיפול מצויין לאנדומטריוזיס סימפטומתי. ללא טיפול בגלולות כאביך ללא ספק יחזרו וכאשר תרצי להרות צפוי שיתגברו הכאבים. לכן אני ממליץ לשקול ניתוח. אולם לענות באופן מדויק לשאלותיך לא ניתן ללא בדיקה מלאה. בניגוד לנאמר, ניתוח מלא יכול להביא לשיפור מלא. אני ממליץ שתפני לייעוץ מלא חוזר ואשמח לעזור בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים