חרדות ומגרנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/03/2012 | 00:39 | מאת: משה

דר שלום, בן 40 לפני 10 שנים התחלתי טיפול בסרוקסט 20 מ"ג ובהמשך העלאת מינון ל- 30 מ"ג עקב נימולים בכל הגוף שאובחנו כחרדה (טיפול ניתן על-ידי נוירולוגים בכירים). במהלך ה- 10 שנים התחלתי לסבול ממגרנות קשות (ללא אאורה), עלייה משמעותית במשקל, ועייפות כרונית. אני לא יודע להצביע על נקודת הזמן בה התחלתי לסבול ממגרנה, מכיוון שלא זיהיתי את התופעה כמגרנה. לאחרונה טיפול מונע למגרנה על-ידי דרלין נכשל. לפני כחודש פניתי לראשונה לפסיכיאטר (עד כה טופלתי על-ידי נוירולוגים) שטען שהמגרנה העייפות נובעים ממינון נמוך של סרוקסט, ולכן החליף את הסקורסט 30 מ"ג לציפרמיל 40 מ"ג (בהדרגה). מאז אני סובל ממגרנות על בסיס יומי ונוטל כל יום כדורים נגד מגרנות. מצד שני מבחינה ההרגשה הנפשית אני מרגיש הכי טוב. יש לי תור לפסיכיאטר בעוד שבועיים. השאלה: האם יש קשר בין סרוקסט/ציפרמיל ומגרנה ? התופעה אינה חלק מתופעות הלוואי של הכדורים. האם יש פתרונות חלופיים ? מה דעתך על פרוזאק ? (הפסיכיאטר טען שזו תרופה ישנה ולא יעילה). האם כדאי לי בשבועיים עד הפגישה עם הפסיכיאטר להוריד מינון ל- 30 מ"ג או שעדיף להמשיך עם 40 מ"ג ולבלוע על בסיס יומי כדורים נגד מגרנה. אגב, אובחנתי לאחרונה עם adhd ואמור להתחיל בקרוב טיפול בריטלין. אני יודע שיש קשר עם חרדה, אבל להבנתי אם אהיה מאוזן מבחינה חרדתית (ולהערכתי אני בשלב הזה או קרוב מאוד לשם) אין שום בעייה עם ריטלין. תודה, משה.

22/03/2012 | 11:39 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך משה ממליץ שתתמיד במינון שהוצע לך על ידי הרופא ולאפשר למינון להשיג שיפור מקסימלי..קפיצה מהירה מתרופה לתרופה רק מזיק.. בהצלחה

22/03/2012 | 13:18 | מאת: משה

האם אני אמור להמשיך לסבול או לחלופין להשתמש בכדורים נגד מגרנה (relert) על בסיס יומי ? עוד שאלה, האם חלוקה של ה- 40 מג לשתי מנות יומית (20 בוקר ו- 20 ערב) יכולה לסייע ללא פגיעה במטרת הטיפול ? (כיום אני לוקח את כל ה- 40 מ"ג בערב).

מנהל פורום פסיכיאטריה