הפרעת אישיות היסטריונית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/03/2012 | 13:18 | מאת: סקרן

שלום רב ד"ר רובין אני גבר בן 35 , בעקבות משבר נפשי(פוסט טראומה) שהוביל לדכאון וחרדה אובחנתי ע"י הפסיכיאטר כבעל הפרעת אישיות היסטריונית. לא אכנס לאבחנה אבל הד"ר קרא אותי כמו ספר ואבחנתו הקלינית מדוייקת מאוד. אני מטופל בציפרלקס וולבוטרין. האם שילוב תרופתי כזה יהיה לאורך שנים בהתחשב בהפרעת האישיות. כמו כן זה נדיר שגבר מאובחן כהיסטריוני. האם אפשר להגיד שהפרעת אישיות היסטריונית היא למעשה אישיות גבולית היסטריונית? זה אותו דבר? ואם לא,מה ההבדל כי אני מבולבל

16/03/2012 | 07:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך סקרן דר רובין הוא בפרום המקביל-יעוץ והכוונה מכל מקום,הפרעת אישיות היסטריונית נמצאת באופן שווה בגברים ונשים אם משתמשים בשאלונים מובנים! העירוב עם הפרעת אישיות גבולית הוא אפשרי אך לא מחייב.. הטיפול התרופתי לא מיועד לטיפול באישיות אלא בהסתבכויותיה.. על כן נדרש מעקב.. בהצלחה ותרגיש טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה