פסיכוזה ולידה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/06/2014 | 14:44 | מאת: אני

מה הטיפול המקובל, מתי מתחילים ולכמה זמן למנוע פסיכוזה אחרי לידה? כשנה לאחר לידה ראשונה התחלתי להפסיק לישון עד שהתפתח למיליון מחשבות בראש ואישפוז עם אבחנה של התקף פסיכוטי קצר. עם השנים ירדתי במינון סרוקוול XR עד ל 50 מ"ג. בהריון שני הפסקתי את הסרוקוול אבל היתה הפלה טבעית. עם קבלת הווסת הראשונה אחרי ההפלה בעיות שינה ושוב מיליון מחשבות בראש, חזרתי לסרוקוול 50 מ"ג. עכשיו הריון נוסף עדיין עם הסרוקוול 50 מ"ג ולאור ניסיון העבר חוששת מה יהיה עם קבלת מחזור אחרי לידה או במידה ולא יתפתח הפלה. באיזה שלב צריך להתחיל טיפול ומה הטיפול המקובל? האם מתחילים רק אם מתפתחים סימנים בעיתיים ועד אז ממשיכים בטיפול הקבוע או האם יש איזה שלב בהריון / אחרי לידה / אחרי קבלת וסת שאז צריך להתחיל טיפול מונע? האם אצטרך טיפול תרופתי לכל החיים או מתי הגוף מתחיל להתאזן?

16/06/2014 | 09:49 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך שאלותיך אישיות ותלויות בבדיקה פסיכיאטרית-אצל רופאך התשובות. תרגישי טוב ולידה קלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה