בעיות עם תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/03/2012 | 15:25 | מאת: נאווה

אני מטופלת בהפרעת חרדה ובדיכאון מ 2007. עד לפני כחצי שנה טופלתי בפקסט 40 מ"ג ובקלופיקסול 6 מ"ג ליום, ואפשר לומר שהייתי מאוזנת. בגלל סיבות שונות וכל מיני סיפורים עם התרופות, בחצי שנה האחרונה עשינו כמה שינויים בתרופות. כעת אני עם 40 פקסט, 600 ליתיום (ליקרבוים) ליום ובשבוע וחצי האחרון גם עם 25 מג (כדור אחד) של קסנזין בגלל תנועות פה/פנים לא רצוניות שהתחילו לי בחודשים האחרונים והחמירו בחודש האחרון. (בנוסף, בחודש שעבר לקחתי גם כדור סרוקוול XR, אך היה לי קשה להסתדר עם הענין שצריך לקחת אותו על בטן ריקה בשעות אחרי הצהרים, וגם לא ראיתי ממש הטבה במצבי) הקסנזין עוזר מאוד, אבל נראה שהוא גרם לי לדיכאון - עד כדי מחשבות אובדניות. כמו כן נראה לי שהליתיום לא ממש מאזן אותי כמו הקלופיקסול. דיברתי עם הפסיכיאטרית בטלפון והיא זימנה אותי לתור הקרוב ביותר שיכלה השבוע. השאלה שלי היא האם לנסות ללחוץ לחזור לקלופיקסול? מה היית ממליץ לי לעשות מבחינת שילוב תרופתי?

13/03/2012 | 19:30 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך נאווה ככלל כדאי תמיד לחזור לשילוב תרופתי אופטימלי מהעבר. הסרוקוול xr הינה תרופה מעולה אך דורשת תקופת התרגלות..האם ויתרת עליה מוקדם מידי? קלופיקסול? מדור ישן יותר.. אפשרי לפסיכיאטרית לאזן אותך מחדש.. בהצלחה

13/03/2012 | 20:37 | מאת: נאווה

בעצה אחת עם הפסיכיאטרית החלטנו לוותר בינתיים על הסרוקוול ולראות איך אני מסתדרת בלעדיו, כי למעשה לא ממש ניסיתי לראות איך אני מסתדרת עם הליתיום בלי הפרעות סביבתיות (כמו לחצים בעבודה וכו', שעכשיו אין לי אותם כמעט), ויש לי מרשם לסרוקוול הרגיל (לא ה XR). מחר (רביעי) אני אהיה אצלה ונראה מה לעשות. הבעיה היא שעכשיו אני חושבת שיכול להיות שזו בכלל לא הקסנזין - כי ב 36 שעות האחרונות חוויתי: דיכאון עם מחשבות אובדניות, אחר כך היו לי כמה שעות של מצב רוח מרומם (לא יודעת אם נורמלי) , שוב דיכאון כמה שעות, שינה טובה בלילה ובבוקר שוב מצב רוח מרומם מאוד (אני חושדת שהייתי על גבול ההיפומניה, זה נראה לי טיפטיפה יותר מידי). כעת אני במצב רוח "רגיל". מייאש אותי כל הטלטלות במצב הרוח האלו. אני מרגישה שאני בזמן האחרון לא יודעת איך ארגיש בעוד כמה דקות. (עד כמה שידוע לי, אני לא מאובחנת רשמית כמניה-דיפרסיה) גם הפסיכולוגית שלי אומרת שבזמן האחרון יש לי עליות וירידות. האם זה רק התרופות או שיכול להיות שהמצב שלי מחמיר? מה עושים?

מנהל פורום פסיכיאטריה