הבדל ברישום אבחנה/ות בין התיק באתר לבין על הפניות למרפאות ומרשמים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/11/2020 | 21:23 | מאת: שמיל

מדוע בתיק/באתר האישי ובמרשמים רשומה אבחנה depression unspecified שזה הבנתי דיכאון תגובתי ולעומת זאת על הפנייה למרפאה מופיע depressin chronic. ברקע הפרעת אישיות תלותית והפרעת אכילה רסטרקטיבית שאינן מופיעות בתיק אלא רק בהפניות. מדוע השונות ברישום. ומי מהאבחנות תופסת: מה שרשום כאבחנה באתר או מה שרושמים על הפנייה

07/11/2020 | 17:49 | מאת: מני

בדרך כלל מה שניתן אחרון הוא התופס. בדרך כלל אבחנה באתר הקופה אינה נוטה להתעדכן, בשונה מההפניות למיניהם שהם תמיד מעודכנות, כך שמה שקובע הוא ההפנייה, ולא האתר, אני חושב. לי למשל היה עדכון ושינוי באבחנה, ובטפסים שהבאתי לביטוח לאומי- מה שתפס מבחינתם זה האבחנה הכי אחרונה שניתנה..

07/11/2020 | 18:47 | מאת: שמיל

מה ההבדל בין ד' תגובתי לכרוני ואיך ב' לאומי מחשב נכות כשיש כמה הפרעות

07/11/2020 | 22:48 | מאת: מני

תגובתי הוא בדרך כלל לא כרוני, כלומר- לא מתמשך, אלא נפסק כשהטריגר לדיכאון נפסק. הביטוח לאומי מחשב שקלול של שתי ההפרעות, כלומר- אם בהפרעה אחת יש לך 40 אחוז נכות ובהפרעה שניה 20 אחוזי נכות- יכתבו לך 30 אחוז נכות בראשונה ו15 בשניה, כלומר- תרוויח על השניה רק 5 אחוזי נכות, רבע מהמצופה. כך באופן כללי, איני בטוח לגבי הרבע- יתכן שקצת יותר, אבל בכל אופן אני בטוח שיש שקלול שניהם כך שתקבל תוספת אחוזי נכות על ההפרעה השניה אך לא במלואה אלא על חלק מסויים ממנה.

28/11/2020 | 21:24 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

האבחנות שציינת משלימות זו את זו ואינן סותרות

מנהל פורום פסיכיאטריה