הפרעות/ מחלות נפש וגנטיקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/10/2020 | 22:35 | מאת: שמיל

הפרעות/ מחלות נפש וגנטיקה שלום, אני בעברי עברתי משבר התבגרות בגיל 17.5 בערך שכלל OCD חרדות ודיכאון.גדלתי להורים מאוד מבוגרים- שהחרדה לבריאותם+פער גילאים עם אחיי+חרדתיות של האם- הביאו אותי למצב של חוסר פיתוח קשרים/מיומנויות חברתיות. כיום עובר אבחון למה שאולי הפרעת אכילה. באינטק נשאלתי על מחלות נפש במשפחה. עניתי שלא ידוע לי משהו מיוחד. הדבר היחיד שידוע לי הוא בעיית המורים של סבי. ההורים ספרו לי מעט מאוד על הרקע של הסבא. בילדותי הוא כבר היה במצב לא טוב וכבר כמעט לא תפקד- שאר הסבים והסבתות נפטרו לפני לידתי ואו בגיל מאוד צעיר שלי כך שאיני זוכר אותם ולא יודע על דינאמיקה ביניהם. הוריי כמעט לא דברו על הוריהם וגם הוריי כבר לצערי אינם. ידוע לי שהוריי מכרו את ביתם כדי לממן חובות הימורים של אותו סב. ידוע לי שהיה נעלם ועושה ברוגזים ושכנראה לסבתי לא היו חיים קלים לצידו. לא ידוע לי על מחלת נפש שלו אלא שהיה אדם עם רגישות וטוב לב אך מצד שני כנראה סוער ולא קונבנציונאלי. מה המידע הזה יכול ללמד- מה אני יכול לדעת מזה כרקע נפשי או שאין בכך ללמד דבר? כיום בגיל 40+ עובד 75 משרה לא במקצוע שלי שלמדתי בלחץ ההורים אבל מקצוע סביר עם שכר שמאפשר קיום בלחץ כלכלי ולא בלי דאגות ממינוס בעתיד.

02/11/2020 | 17:02 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך כל המידע הזה שבידיך עשוי לפוך אור מוים על הגגנטיקה שלך ולכן כדאי לשתף את הרופא המטפל. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה