זרמים חשמליים בבקרים-מירו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/10/2020 | 09:37 | מאת: ב

שלום ד"ר, אודה לעזרתך. נטלתי ציפרלקס במינונים של 5-15 מ"ג לסירוגין ב6 שנים האחרונות. לאחר שהפסיק להשפיע ובעקבות התמוטטות עצבים שחוויתי פניתי לפיסיכאטר. זה אבחן מרכיבי אישיות גבולית ורשם לי ויפאקס במינון של 225 מ"ג. חודש לאחר שהגעתי למינון המקסימלי המצב שלי החמיר מאוד- עלייה בחרדה, מחשבות אובדניות, ירידה משמעותית במשקל והחמרה בנדודי שינה. הפסיכיאטר הוריד מינון ל150 מה שעזר בפן הפיזי אך החמיר את המצב הנפשי. נרשם לי מירו 15 מ"ג כאשר אותו אני לוקחת בלילה ואת הויפאקס )150 בשחרור מושהה) בבקרים. אני לא מרגישה שיפור בפן הנפשי. המירו עוזר לי במעט בבעיות השינה (יש לילות שלמים שאינני מצליחה להירדם עקב פעילות מוחית מוגברת) אך בפן הנפשי ממשיכה להיות החמרה. לצערי, אף אחד ממקורבי אינו יודע דבר על הבעיה ואני מתמודדת עמה לבד. גם הטיפול הפסיכולוגי אינו עוזר ולכן נאלצתי להפסיק. בנוסף ךהחמרה במצב הנפשי אני חווה כל בוקר זרמים חשמליים במוח. הם מאוד חזקים ומזכירים לי במעומעם את הגמילה מהציפרלקס. קבעתי תור לפסיכיאטרית אחרת אך זה רק בעוד שבועיים. אשמח להבין, האם זה תקין? האם הייתי אמורה לעבור בדיקות דם לפני נטילת הכדורים? חשוב לציין שאני מעל לחודש עם המירו כך שתקופת ההסתגלות עברה. אודה לעזרתך

17/10/2020 | 18:54 | מאת: מני

רק בנוגע לשאלה האחרונה - עיקר הצורך בבדיקת דם זה לאחר כמה חודשים עם הכדורים, ופחות חשוב הבדיקה לפני, כי ברוב הפעמים אין בעיות בריאותיות לקחת את הכדור. רק לאחר שרואים כיצד נקלט אצלך הכדור, הבדיקת דם יכולה לגלות הרבה פרטים ולהשלים את התמונה הקלינית, ובכך גם לדעת כיצד להמשיך את תהליך הריפוי הנפשי. בנוגע לשאלה העיקרית- באופן כללי יש החמרה לפני ההטבה של הכדורים, ובפרט עד לגיל 25, שאז יתכן גם פסים אובדניים בעת השימוש, כמצויין על פי חוק בקופסת התרופות. על כן, חשוב לתת מספיק זמן לכדורים עד שאולי ישפיעו. צריך באופן כללי חודש וחצי עד שרואים אם משפיע לטובה או שלא. כך שכדאי לחכות לתור של עוד שבועיים לפסיכיאטרית ואז לעדכן אותה בכל התהליך עד לעכשיו. אמנם קשה לחכות במצבים כאלו, אך אפשר לבנתיים לקבוע תור לרופא משפחה בשביל לבקש כדור הרגעה זמני עד לתחילת הטיפול החדש, אולי, שתציע הפסיכיאטרית. מקווה שעזרתי. בהצלחה, מני.

21/10/2020 | 10:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

עזרת מני-התשובה נכונה. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה