דה פרסונליזציה טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/09/2020 | 13:15 | מאת: בדוי

שלום רב לאחר שאלות רבות וחיפושים רבים בפורומים/אינטרנט וסרטונים ביוטיוב הבחנתי שאני סובל מדה פרסונליזציה כבר תקופה של מעל שנה כתוצאה מתקופה קשה מאוד שעברתי בחיים בשנתיים האחרונות. הלכתי לפסיכולוג כמה פעמים וכמו כן כן טופלתי בתרופות נוגדות דכאון וחרדה אך לא חשתי הקלה משמעותית בדבר. איך הכי נכון לטפל בזה והאם נדרש ללכת לפסיכיאטר? תודה לעונים.

23/09/2020 | 14:11 | מאת: מני

אענה רק בקשר לאם כדאי ללכת לפסיכיאטר- בהחלט כן, מומלץ מאוד. רק שכאשר אתה מספר לו את סיפורך, אל תגיד דברים שראית באינטרנט על ההפרעה, אלא תספר נטו את מה שמפריע לך, הקשיים שאיתם אתה מתמודד וכדומה. אני כותב זאת כי לפעמים מקריאה באינטרנט ומקריאה בכלל יש לך על עצמך דעות קדומות, אשר אין לערב אותם כלל בטיפול. יש לטפל רק לפי הסיפור ה׳טהור׳ שהיה ושכעת. בהצלחה וכל טוב, מני.

20/10/2020 | 04:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שילוב של טיפול תרופתי יחד עם CBT הינו הכרחי במקרה זה. לשלב בין שניהם-לא צריך לבחור! תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה