הפרעה דו-קוטבית 2/מחזוריות מהירה ותרופות ממריצות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/09/2020 | 15:44 | מאת: רוני

שלום, השאלה שלי היא כזאת. האם אדם כמוני שאובחן ומודע לכך שהוא נוטה למעברים חדים במצב הרוח ובתדירות לא נמוכה - אך יחד עם זאת מעולם לא חוויתי מאניה דרמטית אלא היפו-מאניות שבמקרים בודדים בעיניי היו קיצוניות ועל גבול המאניה - שכרגע מאוזן עם למיקטל 75, דפלפט כרונו 1000 מ״ג, וראפמיל 480 מ״ג (שעובד גם כאנטי-מאני) וליריקה 450 - 150 מ״ג בוקר-צהר-ערב - יכול לקחת תרופה כמו אטנט (שהיא עדינה בהשוואה לריטלין לפחות עבורי) להפרעת קשב וריכוז. אני מאובחן וגם סובל בחיי היומיום מADD. אפשרי? האמת שאני כבר לוקח וממש לא מרגיש שזה עומד להעיף אותי לאחד הקצוות. השאלה השניה היא, במידה והוספתי דפלפט ללמיקטל שכבר הייתי איתו במינון 125 מ״ג. בכמה צריך לחתוך את מינון הלמיקטל כדי להימנע מפריחה? ליתר ביטחון ירדתי ל50 מ״ג. וכמה זמן צריך לעבור מאז השילוב הנ״ל כדי שאוכל להיות שקט לגבי נושא הפריחה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2020 | 16:04 | מאת: מני

בנוגע לשאלה הראשונה- כמדומני שבעבר הדוקטור אמר לאחת שסבלה מדו קוטבי ושאלה על שילוב עם אטנט - שהיא יכולה לשלב אטנט. היא נטלה למיקטל, ואיני יודע אם אפשר עם כל הכדורים שאתה לוקח, אך באופן כללי אין בעיה שדו קוטבי יקח אטנט להפרעת קו״ר, אלא אם יש בעיה ספציפית עם אחד הכדורים שאתה נוטל. על השאלה השניה איני יודע.. אשאיר לדוקטור. בהצלחה! שנה טובה. מני

תשובת מני נכונה. באשר לפריחה: היא יכולה להופיע בכל שלב בטיפול, עם דפלפט או בלעדיו- במינון קטן או גדול! אז כדאי להשאיר את המינונים על פי הצורך ולהפסיק מיד עם הופעת גרד או פריחה! בהצלחה!

21/09/2020 | 13:28 | מאת: רוני

אני מקווה ‏שזה לא יקרה ושמדובר בתופעה נדירה מאוד כל עוד נוקטים בזהירות הדרושה עם מינון הלמיקטל. תודה ושנה טובה גם לכם

מנהל פורום פסיכיאטריה