האם ציפרמל = רסיטל?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/09/2020 | 01:40 | מאת: מאיר

שלום, אני נוטל כבר כמה שנים ציפרלקס גנרי בשם ציפרצל (20 מ"ג) השבוע שלחתי את הנכד שלי לבית המרקחת והוא חזר עם תרופה בשם רסיטל. רציתי לשאול האם התרופה הנ"ל מהווה גם תחליף גנרי לציפרלקס? תודה מראש

15/09/2020 | 07:39 | מאת: מני

לא אחליף את מענה הדוקטור, אני רק יודע שזו תרופה אחרת, רק שמאותה משפחה (ssri). השם המקצועי שלה דומה (שניהם מסתיימים בציטאלופרם, רק שבציפרלקס נוסף בהתחלה אס(ציטלופרם)), כך שיתכן שקרתה טעות. לא נראה לי שיתכן בכלל מחסור בציפרלקס על כל תחליפיו.. זו תרופה שמאוד הולכת בשוק. כמובן שצריך לחזור לבית מרקחת ולתבוע את המגיע לכם, הטעות באשמתם והם יהיו חייבים לקחת בחזרה את מה שהם נתנו.. יתכן שהם יגידו שאין החזרת תרופות, אבל במקרה שהטעות באשמתם- זה בעיה שלהם ושיתמודדו הם עם הטעות שקרתה..

15/09/2020 | 07:41 | מאת: מני

תשובתי הייתה ביחס לתוכן הודעתך. בקשר לכותרת: ציפרמיל אכן שווה רסיטל, אך לא ציפרלקס. יש להבדיל בין השמות ציפרמיל וציפרלקס.

15/09/2020 | 12:17 | מאת: מאיר

תודה על המענה המהיר, זה לא עניין כספי כלל, פשוט אין לי מי שילך לבית מרקחת ואני בקבוצת סיכון וחושש לצאת למרחב הציבורי בימים אלו. הבהיר את שאלתי: עד היום נטלתי ציפרמל, עכשיו קיבלתי רסיטל, האם אני יכול להשתמש ברסיטל במקום ציפרמל?

15/09/2020 | 12:49 | מאת: מני

אה אם כך אז כן, זו אותה תרופה בשני חברות שונות. אכן אפשר להשתמש גם בזה.

20/09/2020 | 17:57 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובה נכונה.

מנהל פורום פסיכיאטריה